BANC POPULAR: ASUFIN reclama prop de 18 milions per als seus afectats per accions i bons

Segons la base de dades jurisprudencial de ASUFIN, hi ha 160 procediments oberts dels quals 70 es troben en primera instància i 4 d’ells en Audiència Provincial, que sumen una reclamació total que ascendeix a prop de 18 milions d’euros

ASUFIN està igualment personada davant l’Audiència Nacional en una querella per frau als inversors, falsedat de comptes, administració deslleial i delicte contra la Hisenda Pública contra els ex-consellers de l’entitat i l’auditora PWC, encarregada de la supervisió dels comptes.

De forma paral·lela, l’associació ha concentrat els seus esforços a defensar individualment als afectats perquè recuperin els seus diners

Gairebé dos anys després de la desaparició de Banc Popular, les demandes d’accionistes i bonistes s’acumulen als tribunals. En aquest sentit, ja s’ha establert jurisprudència de demandes favorables i els advocats col·laboradors d’ASUFIN sostenen que és possible defensar les accions molt antigues, com les adquirides al 2012, perquè no podrien haver-se venut de conèixer els accionistes la realitat de l’entitat.

La documentació és fonamental per la defensa dels inversors en tribunals mitjançant demandes individuals. Sense anar més lluny, l’informe de la CNMV que ASUFIN aporta a les seves demandes està sent crucial per recuperar els diners dels inversors.

Tal com sempre ha defensat l’associació, l’estudi formulat per la CNMV acredita que la informació econòmica sobre la situació de Banco Popular va ser objecte de manipulació i, per tant, la decisió d’adquirir les accions es va fonamentar sobre una imatge falsa i inexistent de solvència econòmica, que no permetia ponderar raonablement el veritable nivell de risc que els accionistes estaven assumint. Per tant, a l’igual que va passar amb Bankia, els comptes dipositats a la CNMV no responien a la imatge fidel de l’estat comptable de l’empresa.

Estem parlant de més de 300.000 famílies que van posar els seus estalvis en mans del seu banc de confiança i es van arruïnar quan va trencar. Els tribunals espanyols han resolt ja desenes de casos a favor dels afectats per Bons convertibles de Banc Popular i comencen a dictar sentències per les Accions de el Banc Popular

«Els bancs tracten de dissuadir els consumidors dilatant els processos però el que defensem des d’ASUFIN és una praxi bancària transparent i justa per als usuaris financers»

Patricia Suárez

A ASUFIN mantenim la màxima de «No clamis, reclama» i recomanem a tots els afectats a començar les reclamacions individuals ja que poc a poc comencen a arribar sentències favorables als consumidors, tant per Bons convertibles de Banc Popular com per les Accions de Banc popular.

Sentències BANCO POPULAR

Comparte

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


Inicia tu Reclamación en 2 minutos

PPyPD. Registrándote en el formulario estás aceptando la política de privacidad de ASUFIN.

Artículos Relacionados 

¡Recibe nuestra newsletter gratis!

Todas las semanas en tu e-mail

PPyPD. Registrándote en el formulario estás aceptando la política de privacidad de ASUFIN.

¡Recibe nuestra newsletter gratis!

Todas las semanas en tu e-mail

PPyPD. Registrándote en el formulario estás aceptando la política de privacidad de ASUFIN.