Les demandes per clàusules abusives es podran presentar de forma telemàtica a partir de dimecres

ASUFIN valora positivament que es restableixi el servei Lexnet per agilitzar la tramitació dels procediments

ASUFIN exigeix al Ministeri de Justícia i les comunitats autònomes que proveeixin de mitjans materials i humans els jutjats per evitar més retards

Dilluns, 13 d’abril de 2020. Tots els escrits de procediments d’afectats podran començar a presentar-se de forma telemàtica a partir d’aquest dimecres, dia 15 d’abril. El registre es farà a les oficines judicials i fiscals a través de sistema Lexnet o el seu equivalent en País Basc, Catalunya, Navarra, Cantàbria i Aragó, tal com estableix la resolució del Ministeri de Justícia donada a conèixer avui i que pot consultar-se aquí.

La represa és una bona notícia per a tots els afectats per males pràctiques bancàries que havien vist els seus procediments paralitzats pel COVID.19. No obstant això, a l’annex que s’ha publicat, s’adverteix que el personal assignat per a l’evacuació d’escrits és mínim pel que seguirem acumulant retards en tots els jutjats, més encara en els especialitzats que ja estaven col·lapsats abans de la pandèmia.

Des del departament s’adverteix que el restabliment serà gradual per no col·lapsar el servei però que amb aquesta mesura es garanteix que, encara que segueixin suspesos els terminis processals, puguin anar entrant totes les interposicions, recursos i altres escrits.

La resolució estableix que el funcionament de jutjats i tribunals i el règim de serveis essencials de l’Administració de Justícia entra en una “nova fase”, menys restrictiva, de l’estat d’alarma i posa els vímets per una volta gradual dels funcionaris al seu lloc de treball.

ASUFIN valora positivament la reactivació progressiva dels jutjats ja que milers d’afectats per males pràctiques bancàries, com IRPH, Hipoteca multidivisa, despeses hipotecàries, clàusula sòl o targetes revolving, per posar alguns exemples, estan veient com es retrasa la recuperació dels seus diners.

A ASUFIN estem tele-treballant des del primer dia i els nostres advocats continuen preparant les demandes per presentar-les des d’aquest mateix dimecres. Si ets un afectat per clàusules abusives, no ho pensis més, podem ajudar-te a recuperar els teus diners.

Comparte

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Articles Relacionats 

Rep la nostra newsletter gratis!

Rep al teu e-mail totes les setmanes les últimes notícies sobre despeses d’hipoteca, revolving, clàusules abusives, estafes…
I molt més!
PPyPD. Registrant-te al formulari estàs acceptant la política de privadesa d'ASUFIN.