1534 - Gema Araceli Serrano - Multidivisa

Gema-Araceli Serrano | Madrid

Nº Socio: 1534

Importe recuperado: 130.000€

Hipoteca Multidivisa


Em vaig fer policia local al gener de 2005 i tothom m’insistia en que havia de comprar-me un pis perquè era el que tocava, així que vaig contractar una hipoteca en euros amb el BBVA, pagava uns 600€ però l’any 2006, davant l’enorme pujada de l’Euribor, la meva hipoteca passa a ser de 1.450€, jo no els podia afrontar i vaig tancar casa meva amb la intenció de vendre-la. Al gener de 2007 va venir un gestor a la policia local i ens va fer una xerrada de l’interessant de la hipoteca multidivisa i dels seus múltiples beneficis i ens va concertar una cita a tots amb el banc.

Una vegada allà, el director em va explicar que el Ien (nom que fins a aquest moment jo no coneixia) era una moneda súper segura, que em garantia no haver de perdre el meu pis perquè tindria una quota baixíssima i que ell també la tenia. Deia que com tindria ell alguna cosa que fos dolenta… em va dir que m’havia de sentir orgullosa perquè era un producte que només s’oferia a grans clients, bombers, policies, metges, etc…

Així que amb la condició de no perdre el meu pis la vaig contractar i vaig signar 2007 per un import de 231.000 €, el meu pare va haver d’avalar-me amb la seva casa per un import de 80.000 euros i als 8 dies el pobre va morir (així que aquesta victòria la hi dedico a ell.)

Aquí va començar el meu calvari. A l’any vaig passar de pagar una quota de 600€ a 1.500€, vaig estar pagant com vaig poder fins que em va superar tot i vaig començar a acumular deute amb el pas dels anys.

L’any 2012 vaig anar al banc a demanar al nou director una carència perquè devia 7.500€. En aquesta època el meu marit i jo volíem tenir fills i anàvem a començar un tractament de fecundació in vitro perquè no ho aconseguíem. El director de la sucursal em va dir que «abans de pensar a tenir fills, calia pagar i que els funcionaris no teníem ajudes, perquè ens tenien enxampats.»

Em vaig posar a plorar pregant-li una ajuda perquè m’anaven a treure el pis dels meus pares i em va oferir el que segons ell era una ajuda, un préstec hipotecari de 13.500€ al 9,50% a 25 anys, dels quals 7.500€ eren per a abonar el deute i el restant per a ajudar-me cada trimestre amb un 25% de la quota del mes. No em va quedar un altre remei que acceptar, encara sabent l’engany.

Al final, l’any  2014 vaig aconseguir tenir al meu bebè i em vaig trobar com per art de màgia amb ASUFIN.

Havia recorregut ja molts bufets d’advocats i tots m’havien donat l’esquena però ASUFIN no ho va fer. ASUFIN, després de moltes reunions, l’any 2016 va interposar la denúncia a Caixa Catalunya amb els advocats de Col·lectiu ronda, Óscar Serrano i el 10 de gener de 2018 vaig tenir el meu primer judici que es va anul·lar perquè el director del banc no s’havia presentat com a testimoni de BBVA (que és el que va rescatar a Caixa Catalunya), així que es va posposar i vam tornar a judici el dia 27 de novembre de 2018.

El dia 10 de desembre l’advocada Montse Serrano em va trucar per a donar-me la bona notícia que havíem guanyat, però que calia esperar al recurs. El dia 22 de gener de 2019 em van comunicar des de ASUFIN que no hi havia hagut recurs i que la sentència era ferma.

 

Gràcies!