896 - FCO. NAVARRETE - HMD

Francisco Navarrete | Majadahonda

Nº Socio: 896

Importe recuperado: 200.000€

Hipoteca Multidivisa


L’any 2006 vaig compra un pis a Mairena del Aljarafe (Sevilla),ja que, per treball, havia estat traslladat, això em va obligar a contractar una hipoteca.
Quan vaig anar a l’oficina de Bankinter de Sevilla per demanar cotització de la hipoteca, el subdirector i una empleada em van atendre molt amablement, era una quantitat elevada, van calcular les quotes en euros i en francs suïssos, les diferencies eren considerables a favor del franc suís, em van parlar de la solidesa i de la poca fluctuació del franc suís, convencent-me de contractar la hipoteca en aquella moneda.
A partir de 2008 les quotes pujaven i pujaven, la depreciació del franc suís va ser dramàtica, com ja sap tot el que tingui una hipoteca en aquesta moneda, el meu deuta en euros va arribar a ser superior al que el banc em va prestar. El nivell d’asfíxia econòmica va arribar a ser una de les meves preocupacions habituals. A finals de 2014, vaig llegir un article a la premsa sobre la batalla que Patricia Suarez estava lliurant contra els bancs per abusos en els seus productes, en aquell moment l’associació es deia Asuapedefin, vaig assitir a vàries reunions informatives i em vaig animar a associar-me.

Posteriorment a demandar individualment a Bankinter, per fi al mes de novembre de 2018 he tingut sentència favorable en el jutjat de primera instància, ara queda l’Audiència Provincial, però gràcies al treball d’Asufin, durant tots aquests anys, les Audiències Provincials estan totes fallen contra els bancs, després de la sentència estic molt tranquil, em queda espera un any i mig més o menys a l’Audiència Provincial i que el banc em retorni tot el que he pagat de més i el meu deute quedarà en euros, sense ensurts sobre el que pugui fer el franc suís. Agraeixo també la feina de l’advocat Ivan Sanchez en particular per com ha gestionat el meu cas, per finalitzar reiterar el meu agraïment a la Patrícia per tot el que fa.