I BARÒMETRE ASUFIN D’HIPOTEQUES: El 10% dels espanyols renúncia a hipotecar-se

Perd força la idea d’adquirir segones residències o canviar d’habitatge habitual. Els què sí canvien d’idea i es mostren favorables a comprar ho faran degut a bones oportunitats d’inversió

La TAE mitjana del mercat d’hipoteques fixes en aquests moments se situa al 3,15% i de variables, al 2,64%. Amb productes associats, baixen al 2,73% i al 2,09%

Dijous, 6 d’agost del 2020. Fins a un 10% dels espanyols que havia decidit hipotecar-se per a adquirir un habitatge, ja sigui segona residència, canvi de l’habitual o inversió, no ho faran en aquests moments per la situació d’incertesa econòmica que viu el país, segons reporta el I Baròmetre ASUFIN d’Hipoteques, que recull dades a 4 de juliol del 2020. 

Aquest canvi de tendència degut a la pandèmia provocarà que es posposin, majoritàriament,  firmes d’hipoteques destinades a segones residències, al 43% dels casos, i al canvi d’habitatge habitual, al 33%. Menys afectades s’han vist les decisions de compra d’habitatges per a invertir, que posposen el 14% dels consumidors i les de primera compra d’habitatge habitual, al 10% dels casos.

Els motius subjacents estan relacionats amb la conjuntura que viu el país: el 62% admet que té por a la situació econòmica i el 17% ha vist disminuïts els seus ingressos. No obstant això, el 19% també declara que no comprarà a cort termini perquè pensa que trobarà millors preus més endavant.

La situació actual també genera bones oportunitats al mercat i un petit percentatge dels enquestats, un 0,1%, admet que ara sí es decidirà a firmar una hipoteca per a comprar un habitatge. En aquest cas, el canvi d’opinió s’emmarca a una tipologia d’habitatge molt concreta: més de la meitat, el 57%, es decidirà per un habitatge per a invertir, seguit d’un 22% que es mostra favorable a adquirir una segona residència i un 14% compra el primer habitatge habitual. En aquest segment, tan sols un 7% contempla hipotecar-se per a canviar d’habitatge.

Tal i como avançàvem, bona part de les raons que mouen aquests enquestats està relacionada amb considerar que el mercat ofereix bones oportunitats d’inversió. Així opina un 43% dels enquestats. El 33,5% declara que ara trobarà millors preus i el 20% que les condicions de finançament en aquests moments son millors.

Per altra banda, el I Baròmetre ASUFIN d’Hipoteques examina el mercat hipotecari amb dades actualitzades el 23 de juliol i determina que els preus mitjans totals (en termes TAE) dels productes bancaris se situa al 3,15% per a hipoteques a tipus fixe i al 2,64% en el variable. Aquests preus es redueixen lleugerament si tenim en consideració hipoteques amb contractació associada amb altres productes (com a assegurances de la llar o de vida) i passen a ser del 2,73% per a hipoteques de tipus fixe i del 2,09%, a tipus variable.


DESCARREGAR AQUIEL I BARÒMETRE ASUFIN D’HIPOTEQUES. JULIOL 2020

Comparte

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Articles Relacionats 

Rep la nostra newsletter gratis!

Rep al teu e-mail totes les setmanes les últimes notícies sobre despeses d’hipoteca, revolving, clàusules abusives, estafes…
I molt més!
PPyPD. Registrant-te al formulari estàs acceptant la política de privadesa d'ASUFIN.