IRPH: L’Advocat General del TJUE publicarà les seves conclusions el 24 de juny

La vista oral sobre la transparència del IRPH en el Tribunal de Justícia de la Unió Europea es tanca amb l’esperança de centenars de milers d’afectats posada en la resolució final.

Després d’una vista de gairebé 3h de durada, l’advocat general Maciej Szpunar ha anunciat que publicarà les seves conclusions el 24 de juny. El ple del TJUE, compost per 15 magistrats, ha fet preguntes relacionades amb la transparència, la informació que ha de donar-se al consumidor i les conseqüències de la nul·litat. José María Erausquin ha defensat de manera clara i contundent la falta de transparència en la comercialització del IRPH en els préstecs espanyols.

L’Advocacia de l’Estat ha defensat els interessos de la banca amb més vehemència si cap que el propi advocat de Bankia, demanant la no retroactivitat dels efectes en cas que la sentència fos favorable al consumidor

L’ advocat Napoleón Ruíz ha mantingut la seva postura en la defensa de la transparència que ha de presidir la comercialització de préstecs hipotecaris.

Per a la presidenta de ASUFIN, Patricia Suárez, que ha assistit a la vista: «Avui ha estat un dia molt important en la defensa dels afectats per IRPH, estem convençuts que les conclusions de l’Advocat General seran favorables als consumidors i que la sentència serà un abans i un després, com ho va ser la de la clàusula sòl.»